Зоната за релакс на Еко Рай Реката е идеалното място за въздействие върху всичките Ви сетива, място където да се отпуснете , просто да затворите очи и да се оставите мислите ви да отплават в тишина.

Пълен релакс!

За да се случи това ние ще Ви помогнем да се пригодите към желанията Ви до най – малкия детайл в един медиативен и релаксиращ остров .

Да успокоите очите си ще Ви помогнат панорамните пасторалните гледки към върховете на Стара планина носещи плавни преходи от природната палитра допълнени от уютната обстановка.

Тук е единственото място, където сух и влажен въздух присъстват в симбиоза в едно същ момент. Философията на зоната за релакс се индентифицира като начин за пречистване на тялото и душата – топлината се разглежда като прочистване на тялото, а парата преобразувана от срещата на водата със специалните камъни като просветление на духа.

Финландска Сауна

Тя е известна със своето цялостно положително влияние върху човешкото тяло и е естветсвен метод за подобряване на имунитета, тонуса и жизнеността на тялото. Това, което сауната Ви предоставя, е не само релаксация, но и детоксикация на целия организъм. Спомага за премахване на умствената умора и за бързото изгаряне на ненужните калории- над 300 калории на една процедура.

Инфраред Сауна

Този вид сауна използва инфрачервените лъчи за директното затопляне на тялото. Умерената топлина генерира незабавно отстраняването на умората и стреса. Инфраред сауната стимулира здравословното изпотяване на тялото при което организмът се освобождава от натрупаните токсини. Инфрачервените лъчи стимулират клетките да изхвърлят натрупания холестерол. Едновременно с отделянето на вредните вещества, инфрачервената сауна намалява болката в тъканите както и напрежението в мускулите и спомага за едно здравословно отслабване.

Парна баня

Парната баня е форма на термотерапия, при която средната температура на въздуха е между 40 и 50 °C, а относителната влажност достига почти 100% – помещението е видимо замъглено от пара. Парната баня е подходяща за хора, които трудно понасят високи температури. При нея, натоварването върху сърдечно-съдовата система е минимално. Под въздействие на парата повърхностният слой на кожата се омекотява, което улеснява ексфолиирането. Смята се също, че горещият влажен въздух действа облекчаващо при неразположения, свързани със заболявания на дихателната система, синузити, хреми. Парната баня има и противовъзпалително, хидратиращо и болкоуспокояващо действие.

Класически масаж

Възстановява нормалния тонус на мускулатурата и витализира умореното тяло. 

Частичен масаж
Цялостен масаж 

 

История

Още в най-древни времена тези процедури са били възможни само за най-богатите членове на обществото. Те са били символ на аристократизъм, богатство и благородство. Историята им датира 500 години пр. Хр., когато древногръцкият философ и учен Херодот започва да използва минералната вода за лечебни цели.
А малко по-късно най-известният лечител Хипократ пише за удивителните ползи, които речната вода, морето и солта имат върху човешкото тяло. По този начин се появява науката балнеологията, която се занимава с изучаването на произхода и свойствата на минералната вода. И именно тя се явява прародител на съвременното СПА.
Концепцията на СПА днес се основава на използването на редица природни богатства за лекуване на човешкото тяло – включително морската, минералната и прясната вода, топлината на слънчевите лъчи, водораслите, билките, калта, различни екстракти и масла, като всичко това съчетава с масажи, йога и фитнес програми.
Доказано е, че посещението на тези процедури дори и само веднъж в седмицата води до възстановяването на вътрешната хармония и справянето със стреса, напрежението и ежедневните проблеми.
С тяхна помощ човек се чувства спокоен, здрав, тонизиран и красив. Те спомагат и за лечението и подобряването на редица болести, с които човек може да се сблъска на всякаква възраст.